permintaan terakhir-arwah hazwan

 :: General :: Isu Semasa

View previous topic View next topic Go down

permintaan terakhir-arwah hazwan

Post  speed_net on Sat Mar 29, 2008 12:01 am

Aku baru tahu pasal lagu ni. Lagu ni aku dapat semasa melawat blog Khai. Bila aku dengar, memang best gila dan ia dinyanyikan oleh seorang banduan bernama Hazwan sehari sebelum dia mati di tali gantung. Dengar setiap bit bit lagu ni, betul-betul membuatkan hati terasa something yang sukar nak diluahkan. Syahdu sangat lagi-lagi jika dikenang memang betul itu lagu yang dinyanyikan seorang banduan sebagai permintaan terakhir. Cuba korang selami hati seorang lelaki yang menjadi mangsa pendustaan sebuah cinta. Dari sedikit research yang aku dapat, begini ceritanya.

Arwah Hazwan ni bercinta dengan seorang gadis. Sedang asyik mereka bercinta, Ex-boyfriend gadis tersebut telah merayu untuk kembali kepada gadis tu. Si gadis ni jadi serba-salah and of coz, dah tentu dia masih ada rasa sayang pada ex-boyfriend dia tu. So si gadis ni buat keputusan untuk memilih lelaki tersebut dan meninggalkan Hazwan. Dek kerana rasa frust (ini dinamakan cinta sejati), Hazwan sanggup membunuh lelaki tersebut dan satu lagi fakta yang Akujumpa, dia turut membunuh ex-girlfriend dia tu. How sad. Sanggup membunuh kerana cinta. How damnínya menjadi seorang gadis yang buta menilai cinta seorang lelaki. Ya, Cinta sejati seorang lelaki. Lelaki yang sebenar. Hazwan dijatuhkan hukuman gantung sampai mati. Semasa di penjara, sehari sebelum dia digantung, pegawai penjara bertanya ape permintaan terakhir Hazwan sebelum mati. Hazwan hanya mahukan sebuah gitar dan pita rakaman untuk merakamkan lagu ni dan dia suruh pegawai penjara tu untuk sebarkan lagu ni. Ada lagi fakta yang kata kawan-kawan Hazwan yang datang ke penjara untuk merakamkan lagu ni. Wallahualam. Apa pun, semoga Allayarham Hazwan ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Jikalauílah gadis itu masih hidup (jika fakta tu salah), moga dia tahu yang dialah insan paling zalim dalam dunia ni. Tolonglah, hargailah cinta seorang lelaki......renungkan la...wahai wanita-wanita sekarang ahaks....

affraid

speed_net
WebMaster

Male
Number of posts : 34
Age : 33
Location : rawang
Registration date : 2008-03-21

View user profile http://www.cash88.com/pages/confirm.php?refid=marzwan

Back to top Go down

Re: permintaan terakhir-arwah hazwan

Post  waniaida on Wed May 14, 2008 9:27 pm

suke sgt dgn lagu ni ptame kali dgr mmg tangkap syahdu...
alfatihah utk Allahyarham..semoga rohnya dtptkn bersama2 org
yg beriman. Amin..
Crying or Very sad Crying or Very sad

waniaida
Co WebMasTer

Female
Number of posts : 144
Age : 43
Location : dlm umah dpn lappy
Registration date : 2008-05-05

View user profile

Back to top Go down

Re: permintaan terakhir-arwah hazwan

Post  wann on Thu May 15, 2008 1:52 am

lagu ni kite jadikan sebagai iktibar untuk kite yang masih hidup

wann
WebMaster

Male
Number of posts : 213
Age : 32
Location : port dickson
Registration date : 2008-03-20

View user profile http://www.wolfgang.tk

Back to top Go down

Re: permintaan terakhir-arwah hazwan

Post  Tiger on Sun Jun 08, 2008 12:23 pm

btol tu... sy skarang ni rse mcm nk ikt je jejak arwah hazwan ni... nk je g bunuh exgf sy n kwn sy tu... da msk 6 hr da xleh nk tdo... mmg seksa...

_________________
tiger is tiger not cat.... hehheeh

Tiger
moderator

Male
Number of posts : 77
Age : 29
Location : kelantan
Registration date : 2008-06-08

View user profile

Back to top Go down

Re: permintaan terakhir-arwah hazwan

Post  Sponsored content Today at 1:35 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 :: General :: Isu Semasa

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum